- Kok pastaen i lettsaltet vann tilsatt litt olje eller smør.
- Brokkolien dampes i en rist eller trådkurv over pastaen. Eller kokes 30 sekunder i egen kjele.
- Lettvint tomatsaus: Bland vann, grønnsaksbuljong og tomatpure i en kjele. Kok opp og tilsett smør og fløte. La koke et par minutter slik at den tykner noe. Ha i estragon, hvitløk og chilipulver og la koke videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
- Bland pasta og tomatsaus. Legg brokkoli på toppen og dryss over rikelig med finrevet hard ost som parmesan.
Tips: Gryta med sausen kan også serveres i egen bolle slik at hver og en kan forsyne seg selv. Og den revne osten i en bolle for seg.
Det er godt med brød til, særlig for å fange opp litt saus på tallerkenen.
Mange deilige retter med Makaroni
Alt du trenger å vite om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig