- Ragu:
Rens andelever for finner og del i biter. - Vask og del tomater i terninger. Sjalottløk og hvitløk finhakkes. Varm olivenolje i en panne. Fres løk og hvitløk.
- Tilsett tomater og fres i 4-5 minutter.
- Tilsett bladpersille, rødvin og soyasaus og fres videre til væsken er nesten helt kokt inn.
- Ha i andelever og fres i 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips:
For ekstra smak, tilsett 2 dl fersk eller 1 dl tørket sopp (bløtet i vann) som has i for rødvin og soyasaus.
- Polenta:
Kok opp lettsaltet vann. Hell polenta i en tynn stråle mens du pisker. La koke til den tykner (sjekk koketid på pakken). Spe evt med mer vann. Rør inn smør og parmesan. - Fordel på en stekeplate med bakepapir og form en rund eller firkantet "kake" - eller i fire porsjoner. Stek i olivenolje i panne eller på grill eller i ovn.
- Når polentaen er passe sprøstekt på toppen, helles raguen over. Server umiddelbart.
- Riv evt litt mer parmesan på toppen og dryss over litt hakket persille.