Kok den hele høna etter denne oppskriften: Oppskrift på Hønsekraft
Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.
Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
Tips: I en travel hverdag kan du også bytte ut hjemmelaget kraft med en god buljong, og hønsekjøttet med grillkylling.
Se alt det andre du kan lage av en høne
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig