Potetene skrelles og skjæres i terninger sammen med tomat, purre og hvitløk. Legges i kjele sammen med buljongterninger og hell på 2 l vann. Kokes mørt, ca. 40-45 min. under lokk.
Tips:
I stedet for buljongterninger kan du bruke hjemmelaget grønnsakskraft eller tilsvarende fra butikken.
Blandes godt til det får et moset preg. Ha i fløten, og la det surre over svak varme i 10-15 min. Husk å røre i kjelen da det lett kan svis.
Press gjennom en sil og varm opp før servering.
Smak til med salt, friskkvernet pepper og finhakkede basilikumstilker. Bladene plukkes av og legges som pynt på suppen ved anretning.
Tips:
Pynt gjerne med en klatt rømme og finhakkede tørkede tomater.
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig