Pochert ishavsrøye på crispy blomkålterte, toppet med skogsoppduxelline og lardo,potetgnocchi og potet- og steinsoppskum
Gunn Beate Helgås, Solvolds

Pochert ishavsrøye på crispy blomkålterte, toppet med skogsoppduxelline og lardo,potetgnocchi og potet- og steinsoppskum

Fremgangsmåte

Pochert ishavsrøye toppet med soppduxelline og lardo:
Ishavsrøyene fileteres, deles i 12 porsjoner og krydres med frisk finhakket koriander, salt og pepper. Kantarellene, sjampinjong, sjalottløk og hvitløk kuttes i biter. Sjalottløken freses i olje sammen med soppen, tilsett smør mot slutten sammen med persillen, salt og pepper.

Damp ishavsrøyene i stekeovnen ved 200 grader i ca.7 minutter. Stek lardo eller flesk i biter sprøtt og gyllent. Ta av skinnet på ishavsrøyene og topp porsjonene med soppduxelline og lardoen.

Blomkålkrem:
Rens blomkålen og ta av 12 pene små buketter. Kok resten av blomkålen mør. Sil av vannet.
Kjør blomkålen i blender sammen med smør og ost til den er glatt. Smak til med salt. Forvell blomkålbuketter.

Potetgnocchi:

Kok mandelpotetene møre. Sil av vannet og la de stå og dampe en stund før de blir presset gjennom en potet presse. Bland inn de to eggeplommene og fortsett med durumhveten til deigen er passe fast. Lag små potetkuler og forvell disse i lettsaltet vann. Ved servering blir potetgnocchien sprøstekt sammen med blomkålbukettene i smør.

Potet-steinsopp skum:
Kok mandelpotetene og steinsoppen i kyllingkraften til de er møre. Kjør hele massen med stavmikser og tilsett melk og fløte, kok videre og smak til med salt og pepper. Skummes opp ved servering.

Bruschetta;
Skjær brødet i 2 mm tynne skiver, og skjær så skivene i rektangler av 4 ganger 8 cm. Skivene stekes under press med olivenolje, ved 175 grader i ca 7 min.

Sendt inn av Gunn Beate Helgås, Solvolds

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her