Italiensk fjellkost - Pizzoccheri della Valtellina
Foto: cirano83

Italiensk fjellkost - Pizzoccheri della Valtellina

I den italienske fjelllheimen er kosten dominert av potet, smør, ost og hvitløk. Pizzoccheri er med pasta laget av bokhvetemel og dermed ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

  1. Sikt 00-melet og bokhvetemelet i en bolle. Tilsett vann, en klype salt og begynn å elte sakte.
  2. Overfør deigen til en lett melet bakebord. Arbeid den raskt med hendene for å gjøre den homogen og kompakt.
  3. Når du har fått en jevn deig, kjevler du den ut til du får en leiv på 2 mm tykkelse.
  4. Skjær først deigen i 10 cm brede strimler som så skjæres i 1 cm brede strimler – dimensjonen skal altså være 10 x 1 cm.
  5. Skrell potetene og skjær dem i halve skiver. Skrell kålen, fjern kjernen og del bladene i to, fjern stilken og skjær kålbladene deretter i 2 cm brede strimler.
  6. Kok opp 6 liter lettsaltet vann i en stor kjele. Når det koker, tilsett kålbladene; kok dem i 2-3 minutter. Tilsett potetskivene og kok i ytterligere 6-8 minutter til al dente.
  7. Legg pizzoccheriene i vannet der kålen og potetene koker, noen om gangen, og kok dem i 8 minutter totalt.
  8. Skrell hvitløksfeddene, del dem i to. Varm smør i en panne og surr hvitløksfeddene lett i smøret. Ta ut når de begynner å bli gylne.
  9. Del osten i terninger.
  10. Løft opp pizzoccheri, poteter og kål med en hullsleiv. Legg dem på tallerkenen og fordel jevnt ost i terninger, smør uten hvitløk og rikelig med revet parmesan. Ikke rør for da moses potet og pasta.

Vi byr på flere hundre pastaretter du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her