- Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i melken.
- Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle.
- Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk bakebollen med plast, ogla den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
- Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
- Trykk pirogene sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg.
- Stek pirogene midt i ovnen ved 220 grader i 12 - 15 minutter.
Server nystekt gjerne med en frisk salat til. Pirogene passer godt i piknikkurven også.
Her er flere oppskrifter på piroger