Piroger med ost og skinke
Foto: Studio Dreyer Hensley

Piroger med ost og skinke

Piroger er godt. Sprø på utsiden og luftige og saftige inni. De er derfor perfekt mat til lunsj eller når det haster med å få noe i magen.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i melken.
  2. Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle.
  3. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk bakebollen med plast, ogla den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
  5. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
  6. Trykk pirogene sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg.
  7. Stek pirogene midt i ovnen ved 220 grader i 12 - 15 minutter.

Server nystekt gjerne med en frisk salat til. Pirogene passer godt i piknikkurven også.

Her er flere oppskrifter på piroger

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Tsjekkia
    Tsjekkia
    Volum: 0.33 l Pris: 39.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Bestillingsutvalget
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her