Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg og bland godt.
Ha i melet og elt godt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til den er myk og elastisk. Når deigen er nesten ferdig tilsettes romtemperert smør skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
Ha kål og gulrøtter på en stor fjøl eller bakeunderlag. Strø over godt med salt og bland godt.
Ha olje i en stor stekepanne. Varm opp og stek kål og gulrøtter på middels varme til kålen er myk. Avkjøl.
Grovhakk hardkokt egg og bland forsiktig med kål og gulrøtter.
Fordel ca 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene på pirogene godt sammen med en gaffel.
Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i ca. 10 minutter.
Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.
Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 grader i 5 minutter før servering.
Her er flere oppskrifter på piroger
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig