- Vann ut pinnekjøttet minst ett døgn.
Legg en rist nederst i en stor kasserolle. Fordel kjøttet over. Hell på vann slik at det står c 3 cm over bunnen. Kok opp og la trekke i 3-3 1/2 timer eller til kjøttet er helt mørt og nærmest faller av beina. Hvis du ønsker fastere pinner, kan du nøye deg med 2 timer. - Rødkålsalat:
Snitt rødkål med en mandolin eller ostehøvel. Kok opp vann og blansjer kålen i ca 2 minutte - Hell over i et dørslag og avkjøl med kaldt vann. Ha i en salatbolle.
- Rens granateplet og bland med kålen.
- Pisk sammen sennep, olje og eddik. Smak til med salt og pepper. Ha over salaten og bland godt.
- Server med kokte poteter som har fått en runde i panna med litt smør, samt grov sennep.
Du kan selvsagt også velge tradisjonelt tilbehør som kålrotstappe.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Dette drikker du til pinnekjøtt