- Svinefilet:
Tørk av filetene og gni dem inn med salt og peppermix. Dekk til og la dem ligge og trekke en time.
- Varm smøret godt i panna, og stek dem såvidt gjennom. Ta dem opp og hold dem varme.
- Hell fløte og rømme i panna og kok inn til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
- Poteter:
Potetene kokes såvidt møre, og avkjøles noe. Ha olje i bunnen av en ildfast form,mengde olje etter størrelse på formen. Legg i potetene, krydderet drysses på.
- Sett stekeovnen på ca 200 grader, stek i ca 15 minutter mens du snur ofte. Grader og tid avhenger av komfyren.
- Sjampinjong:
- Soppen skjæres i skiver og stekes i olje i to eller tre omganger i varm panne, avhengig av størrelsen på panna. Smak til med salt og pepper.
- Brokkoli:
Kok opp vann med salt og legg i brokkolien. La koke opp igjen og kok ca 3 min. Slå av vannet, ha på smør og sett på lokk. La stå på svak varme til smøret er smeltet, rør om så det fordeler seg på alle bukettene.
Legg fileten på tallerkenen. Legg på litt av potetene, brokkolien og soppen til hver, og sett fram resten i en skål.
Slå resten av sausen i panna over biffene. Blir det mye, sett også den fram ved siden av.
Sendt inn av
Anne Lise Trøen, Åndalsnes Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009