Smelt smør og løs opp buljongterningen i den. La det frese lett. Ha i fløte, polpa di pomodoro, løk (kuttet i terninger) og 1/2 av vodkaen. Kok dette mens pastavannet koker (husk å salte kokevannet rikelig en håndfull grovt salt til ca. 2 liter.) Ha i penne. Hell av vannet mens pennene er svært al dente (det skal være en hard kjerne inne). Ha pastaen i sausen og kok den videre i ca 2 minutter til pastaen er ferdig kokt. Ofte må man ha på litt ekstra vann slik at den ikke tørker ut. Når pastaen serveres skal den være passe tørr. Sausen skal ikke ligge igjen som en tykk væske i bunnen. Når den er nesten ferdig, tar du i resten av vodkaen og gir pastaen i sausen et siste oppkok.
Når retten serveres skal man rive muskatnøtt (rikelig) isteden for parmesanost.
Dette er en herlig rett som brukes i puber i Roma. Den spises normalt som nattmat. Prøv den kl. 0200 om natten. Du finner ikke oppskriften andre steder.
Her er alt du behøver å vite om pasta
Se våre andre forslag med pasta og fisk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig