Pasta med reker, asparges og østerssopp
Foto: Istock

Pasta med reker, asparges og østerssopp

Pasta med så mye godt i blir en suksess rundt middagsbordet og du blir en helt.

Fremgangsmåte

Den friske pastaen kokes al dente i rikelig vann.

Rekene kokes i ca 2 min i lett saltet vann (ta vare på vannet - det brukes senere). Pill rekene som skal skjæres igjennom på langs, og fjern den sorte strengen i midten.

Den friske aspargesen skylles grundig og snittes 3 ganger med et diagonalt snitt. Den treaktige enden kapper vi av og kaster.

Østerssoppen, som det ikke er nødvendig å skylle, skjæres i skiver. Asparges og østerssopp svitsjes i 1 min. i oljen.

"Rekesuppen" tilsettes vann inntil det i alt er 2 dl væske, dernest tilsettes soya. Maisenna røres godt ut i væsken, som helles over grønnsakene og kokes opp i 1-2 min.

De halve rekene vendes lett inn i grønnsakssausen og forsiktig blandes med friskkokt pasta. Smak til med pepper og evt. litt salt.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her