- Levende hummer avlives ved steaming eller koking i 2-3 minutter. Husk å ha noen nellikspiker i kokevannet. Avkjøl. Hummerkjøttet er fortsatt rått. Tenk rent kjøtt når du tilbereder hummer.
- Stek den først med skallsiden ned. Snu den og stek den raskt med kjøttsiden ned for å lukke porene. Hummerkjøttet er nå medium stekt og svært saftig.
- Det sødmefylte hummerkjøttet trenger en saus med sødme. Lag vinaigrette av god olivenolje, litt vanlig og søt soyasaus, vaniljestang og nellikspiker og malt nellik samt masse finhakket sjalottløk og urter.
- Bruk vaniljestenger hvor mesteparten av vaniljesmaken er skrapt ut (til bruk i desserter) og/eller har vært benyttet til å lage vaniljesukker. Vaniljepreget i vinaigretten skal være dempet.
- Server med urteolje og kokte nypoteter fra Todnem på Randaberg samt vårsalat vendt i olje og havsalt. Anrett på en stor tallerken. Hummeren fortjener det.
Flere deilige retter med hummer
Her finner du veldig mane oppskrifter med skalldyr