Pannestekt lyst kjøtt med gresskarmos, ristet sopp og gresskarkjerner samt sjysaus
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Pannestekt lyst kjøtt med gresskarmos, ristet sopp og gresskarkjerner samt sjysaus

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i fire like store biffer. Stek i smør/olje tilsett kyllingkraft, sherryeddik og hvitvin. Kok inn til kun ¾ dl gjenstår. Sil sjyen. Rist gresskarkjernene i tørr panne. Rist soppen i smøret.

Gresskarpuré med mais:
Hvis du kjøper et helt gresskar. Skjær et hull i bunnen som er stort nok til at klarer å grave ut innmaten, og at gresskaret står støtt etter at det er uthult. Fjern frøene og de slimete frøhinnene. Kutt gresskarkjøttet i biter.

Hvis du kjøper et stykke: Skrell gresskarstykket, fjern steiner og skjær i terninger.

Ha gresskarkjøttet i en kjele og fyll opp med vann. La koke i ca 15 minutter til helt mørt. Hell av kokevannet og ta vare på det. Press gresskarmassen gjennom en sikt eller bruk stavmikser for å lage en puré. Tilsett yoghurt og evt. kokevann til du har en løs puré. Smak til med salt og hvit pepper. Hold mosen varm. Kok maiskolben i lettsaltet vann i ca 7-8 minutter. Avkjøl litt. Skjær eller plukk av frøene og ha dem i sausen like før servering.

Arranger kjøttstykkene oppå puréen og hell sjyen rundt. Legg litt ristet sopp på toppen og pynt med frisk timian. Dryss gresskarkjernene over retten til slutt. Drypp gjerne litt gresskarkjerneolje over for ekstra smak. Server gjerne råstekte poteter til. Og litt saftig brød.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her