- Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder og potetmel inn i deigen. Spe med melk eller vann. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
- Rør inn finhakket løk og revet ost.
- Form til ovale kjøttkaker etter ønsket størrelse. Det er lettere å lykkes og få jevn steking om du ikke lager dem for store.
- Bland sammen kavring (knust tørket brød eller griljermel), paprikapulver og persille eller timian på en tallerken.
- Rull kakene i blandingen og sprøstek i olje på middels varme i stekepanne.
- Legg over i en ildfast form og hold varme mens du lager tilbehøret.
- Tilbehør:
Riv gulrøtter grovt og gjør det samme med squashene. Klem ut mest mulig vann fra squashen og bland med reven gulrot og spisskummen. - Varm smør i en varm stekepanne og la alt surre i noen minutter.
- Klem over litt sitron og smak til med salt og pepper.
Server med tilbehøret over og lag Hellstrms potetmos
Tilsatt paprikapulver og purre.
Se våre andre oppskrifter på kjøttkaker