Pai med skinketopping
Foto: Istock

Pai med skinketopping

En deilig pai med mye godt i og ikke minst skinke på toppen.

Fremgangsmåte

  1. Kjevle deigen ut slik at den passer paiformen.
  2. Fordel en neve tørkede erter utover paiskallet. Forstek i 10 minutter ved 180 grader.
  3. Skjær løk i meget tynne skiver og strimle dem opp. Legg i bunnen av paien.
  4. Skjær tomatene som du har renset for skinn og frø, i tynne skiver. Dryss over chili. Legg oppå løken.
  5. Pisk sammen egg og crème fraîche. Hell over paifyllet.
  6. Fordel parmesanen på toppen. Stek ved 180 grader i 25 minutter.
  7. Fres alle ingrediensene i smøret noen minutter. Og legg på midten av paien. Skru opp varmen til 200 grader. Sett inn i ovnen igjen i 10 minutter.
Server paien sammen med fersk brød samt en salat av revet issalat, avocado i skiver, agurk i terninger, grovhakkede pistasjenøtter og en dressing av 2 ss sesamolje, 1 ss hvitvinseddik og 1 ts honning.

Her finner du flere lekre paier

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En klassisk kjøttsuppe smaker fortreffelig på den siste torsdagen i januar
Dagens rett

En klassisk kjøttsuppe smaker fortreffelig på den siste torsdagen i januar

Januar er på tampen, men vinterkulda har ikke bitt fra seg ennå. En rykende varm kjøttsuppe til middag er det som trengs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her