Pai med Kesam

Ingredienser
Det jeg har

Fremgangsmåte

Ingredienser
Lettvint bunn:
1 Nå Paibunn
Hjemmelaget bunn:
3½ dl hvetemel siktet
60 g TINE Ekte Meierismør
1½ dl TINE Kesam Mager
½ ts salt
2½ ss vann
Fyll:
500 g frisk spinat eller 200 g frossen
2 gul og/eller rød paprika
3 egg
1½ dl TINE Kesam Mager
1 dl TineMelk Hel
1½ ts salt
½ ts hvit pepper
200 g revet Jarlsberg Original eller annen revet ost
Skriv ut
Legg til i handlelisten
Vis min handleliste
Skriv ut handlelisten
Legg til i kokebok (krever innlogging)
Vis min kokebok
Tidsforbruk
1 time
Vanskelighetsgrad
Middels
Slik gjør du

Paiform, 24-26 cm i diameter. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter (bunnen) og deretter 30 minutter for hele paien.
Med NÅ Paibunn:

Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter.
Passer til paiform, 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant.
Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget bunn:

Bland alt til deigen i en food processor og la den gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstekes.

Det kan være lurt å pensle paibunnen med eggehvite når den kommer ut av ovnen og fremdeles er varm. Det "tetter" igjen deigen litt og gjør at fyllet ikke trekker så mye ned i bunnen, og gjør den dermed enda litt sprøere.

Skjær paprikaen i terninger, tin evt. frossen spinat og press ut all væsken. Fres spinat (frisk spinat has rett i pannen til den faller sammen) og paprika mykt i smør.

Visp sammen egg, melk, Kesam og krydder. Ha den freste spinaten og paprikaen i det forstekte paiskallet. Hell Kesam/egg-melk-blandingen over. Stek i nedre del av ovnen.

Sendt inn av eva engen

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her