- Vask og tørk og skjær tomatene i tre deler med mer tykke skiver og legg dem taksteinsvis i en stor ildfast form.
- Skrell hvitløksfeddene og ha dem i en morter sammen med havsalt eller finhakk dem og bland dem med oljen. Tilsett sitron og smak til med salt og pepper.
- Drypp dette over tomatene og sett dem inn i ovnen ved 150 grader i minst 1 timer, gjerne lengre, til de begynner å "tørke" og få lett brunlig kant.
- Ta formen ut av ovnen. Skru opp varmen til 200 grader. Dryss eventuelt over mozzarella kuttet i terninger og sett tilbake i ovnen i fem-seks minutter til osten har smeltet.
- Ta ut av ovnen og dryss over grovhakket basilikum.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken og hell tomatene over. Bland godt og server med en gang med godt brød.
- Du kan godt servere en grønn salat til.
Les mer om de ulike pastatypene