Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig
Foto: Mari Svenningsen

Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig

Her har du en vri på den vanlige spagetti med kjøttsaus slik at den minner mer om lasagne. Følg bare den enkle oppskriften og alle rundt bordet vil takke deg.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Kjøttsaus:
Stek karbonadedeigen i litt smør over sterk varme til den er godt brunet.

Ha smør i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk.

Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen.

La det hele surre ved svak varme under lok i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.

Les mer om den ekte bolognese her

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. La dette surre noen minutter på svak varme uten at det tar farge, og spe så med varm melk under stadig omrøring.
 

La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. Tilsett den revete osten og la den smelte inn i sausen under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Ta sausen av platen og la den avkjøles litt før du tilsett lettpiskede eggeplommer.

Spagettien:
Kok spagettien "al dente" (den skal være litt hard i midten da den skal bakes i ovn etterpå) i en stor kjele fosskokende godt saltet vann.

Hell over i et dørslag og skyll i kaldt rennende vann til den er avkjølt. Bland inn lettpiskede eggehviter.

Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen.

Fordel til slutt ostesausen på toppen og dryss over strøkavring. Stek retten i 40 minutter.

Serveres gjerne med en grønn salat og dressing.

Tips: Her kan du gjerne bruke fullkornspasta av den formen du liker best.

 

Se Aperitifs store pastaguide her

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her