Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Ha smør i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk.
Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen.
La det hele surre ved svak varme under lok i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.
Les mer om den ekte bolognese her
La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. Tilsett den revete osten og la den smelte inn i sausen under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Ta sausen av platen og la den avkjøles litt før du tilsett lettpiskede eggeplommer.
Hell over i et dørslag og skyll i kaldt rennende vann til den er avkjølt. Bland inn lettpiskede eggehviter.
Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen.
Fordel til slutt ostesausen på toppen og dryss over strøkavring. Stek retten i 40 minutter.
Serveres gjerne med en grønn salat og dressing.
Tips: Her kan du gjerne bruke fullkornspasta av den formen du liker best.
Se Aperitifs store pastaguide her
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Hjemmelaget pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig