Ovnsbakt blomkål med gruyere-ostesaus, kjørvel og olivenolje
Aperitif

Ovnsbakt blomkål med gruyere-ostesaus, kjørvel og olivenolje

Når blomkål bader i tykk og deilig ostesaus - også kjent under navnet Mornay, blir det fest i munnen.

Fremgangsmåte

Ovnsbakt blomkål:
Del og rens blomkålene i fire deler hver. Bland olivenolje, sitronsaft, finrevet sitronskall og knust hvitløk, smak til med salt og pepper. Vend blomkålbitene i blandingen. Fordel på et bakebrett og stek ved 200 grader i 15 minutter. Dryss over finhakket kjørvel.

Gruyere-ostesaus:
Bland inn muskatnøtt, litt salt og pepper i melet.

Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Dryss melet over - gjerne gjennom en sikt - og rør konstant for å unngå klumper og la koke i et par minutter for å unngå melsmaken. Tilsett melken i en tynn stråle mens du pisker jevnt. La småkoke i 5 minutter etter at all melken er tilsatt for at den skal tykne. 

Tilsett den revne osten og rør til jevnt. Hold varm.

Servering:
Hell ostesaus på tallerkenen og legg en kvart blomkål eller mer på hver tallerken. Du kan også servere ostesausen ved siden av. Dryss over mer kjørvel. Drypp over din beste olivenolje.

Se alt det gode du kan lage med blomkål

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag kraftkost som i den italienske fjellheimen - og helt uten kjøtt
Dagens rett

Lag kraftkost som i den italienske fjellheimen - og helt uten kjøtt

Pizzoccheri della Valtellina er navnet på denne tradisjonen fra de italienske Alpene. Som passer perfekt inn i norsk sikringskost også - spesielt nå i februarkulda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her