Ovnsbakt blåskjellgryte
Foto: Istock

Ovnsbakt blåskjellgryte

Denne retten med ovnsbakte blåskjell i gryte har du kanskje ikke prøvd før. Det råder vi deg til. Med alt det deilige som skal i gryta vil du ikke angre.

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt og fjern byssustrådene ved hjelp av en saks. Ha dem i et dørslag mens du lager sausen.

Varm opp oljen og fres løken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, fres i ett minutt, tilsett så den knuste chilien, hvitvinen og tomatene. Legg på lokk og la småkoke i en halvtime. Smak til med salt og pepper. Skjær squashen i to på langs og deretter i 2 med mer tykke skiver. Blansjer squashskivene i 1 minutt i kokende lettsaltet vann. Overfør til et dørslag.

Paprikaen deles i fire deler og grilles til skinnet begynner å boble og få svarte flekker. Pakk de varme paprikaene inn i matpapir som legges i en plastpose. La ligge i 30 minutter. Da er skinnet lett å fjerne. Skjær så paprikaen i små terninger på 1x1 cm.

Sett stekeovnen på 230 grader. Hell sausen i en høy kjele som får plass i ovnen. Tilsett kapers og blåskjell. Squash og paprika på toppen. Dryss over persille og jomfruolje. Legg på lokk og bak i 10 minutter. Ta ut av ovnen, fjern alle skjell som ikke har åpnet seg og fordel skjellene i to store dype tallerkener. Fordel sausen over og dryss resten av bladpersillen over.

Server med ¼ sitron og daggammelt landbrød eller fersk hvitt brød som du bruker til å "suge" opp all den gode sausen, for det er der smaken sitter.

Se alt du kan lage med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake
Ukens kake
Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her