Optimal Italiensk Pizza på Norsk

Ingredienser
STARTER
- 1.5 dl vann
- 2 gram Gjær
- 150 gram Hvetemel

HOVEDDEIG
2 dl Vann
2-5 gram Gjær
10-15 gram Salt
325 gram Mel (Tipo 00)

Fremgangsmåte

STARTER
Bland sammen til du har en tjukk røre. La stå i kjøleskap over natta, eller i romtemperatur i noen timer til den begynner å putre.

Lag deretter hoveddeigen (HOVEDDEIG.

Bland deigene sammen og la stå å heve i alt fra en time til mange timer, så den begynner å heve seg godt. Dette blir en løs deig, så du trenger litt ekstra mel når du skal strekke deigen. Den skal aller helst behandles med hendene, ikke kjevles.

Steketips:
Hvis du ikke har egen pizzaovn - det finnes små elektriske ovner som er ganske gode og ikke så dyre - bør du jobbe for å få ovnen så varm som mulig, og hvis du får tak i en pizzastein, så er det lurt å ha det i bunnen av ovnen. Du kan også bruke murstein, men det er litt mindre kurant.

FYLL
Det beste fyllet får du hvis du har hakket gode tomater og presser vannet ut av dem med hendene. Bland dette med litt salt, eventuelt litt basilikum og hvitløk. Dette er ikke en saus, men gir en frisk og konsentrert tomatsmak. Alternativt kan kan du lage en pizzasaus ved å koke inn hakkede bokstomater til en tjukk saus og krydre med salt, hvitløk og urter.
Får du tak i ekte bøffelmozzarella er det bra. Riv osten i mindre biter.
Deretter er det temmelig fritt fram, men husk du trenger ikke så mye: Ansjos (på olje), kapers, pølse er godt, det samme er steinsopp. Skinke, basilikum, trøfler og rucola bør legges på like før servering.

Sendt inn av Jørn Voje

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her