Skjær en dyp lomme i hvert kyllingbryst. Fordel posteien i lommene og fest om nødvendig med en tannpirker.
Bland mel, salt og pepper, vend kyllingbrystene i i melet, rist av og vend dem i sammenvispet egg. Til slutt vendes de i griljérmel eller revet tørr loff. La dem gjerne ligge og tørke litt før de stekes.
Legg kyllingbrystene i en ildfast form. Smelt smør og øs det over. Sett formen høyt oppe i ovnen ved 225 grader og la det steke i 25 minutter. Etter 10 (5?) minutter settes pommes noisettes i ovnen (følg oppskriften på pakken).
Skold tomatene i kokende vann og dra av skallet. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden legges tomatene ved siden av kyllingbrystene slik at de blir gjennomvarme til servering.
Sausen (kan lages dagen i forveien, avkjøles raskt og oppbevares i kjøleskapet):
Fres smør, løk og pepper uten at løken tar farge. Rør i tomatpuré og mel og spé med buljongen. Tilsett soyasaus og portvin og la sausen koke i ca 10 minutter. Smak den til og rør i en smørklatt.
Servering:
Legg kyllingen opp på varmt fat sammen med tomatene. Server saus og pommes noisettes ved siden av.
Drikke? Champagne, selvfølgelig! Dess bedre champagne dess bedre smak. Denne retten fortjener det beste. Selv har jeg prøvd den med Le Grand Dame fra ''80 tallet, men det er absolutt ikke nødvendig.
For øvrig; ''same procedure as every year, James''!
Sendt inn av
Kai T. Thorkildsen