- Fres løk, purre og selleri i smør/olje i en kjele til de mykner.
- Tilsett blåskjellene.
- Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.
- Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
- Damp videre 1-2 minutter til skjellene har åpnet seg.
- Ta ut skjellene og hold dem varme.
- Kast skjell som evt. ikke har åpnet seg etter damping.
- Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk i gryta. Kok opp og la småkoke i 5-8 minutter.
- Ha sausen i et sausenebb og server ved siden av blåskjellene og loffskiver med hvitløkssmør.
Tips:
Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.