Martas enkle karri-kyllingform

Fremgangsmåte

Potetene deles i tynne strimler (som pommes frites) og legges nederst i en ildfast form (ca 2 liter). Ha godt med salt og pepper på dem.
 
Del løken i skiver og legg over potetene. Squashen deles i halve skiver, legg ett lag over løken.
 
Smør kylling-filetene inn med ett tynt lag karri-pasta og legg de jevnt fordelt i formen (kyllingen kan forstekes litt i panne for å korte ned på steketiden, evt deles i mindre biter). Resten av squashen fordeles rundt kyllingen. Del paprikaen i strimler og legg oppå kyllingen.
 
Ha crème fraiche og fløte i en bolle og bland godt. Tilsett litt vann for å få rette sausete konsistens. Smak til med karripasta, aromat, chili-pulver, hakket hvitløk og persille, evt. salt og pepper. Bland godt før du smaker på sausen, slik at karri-pastaen fordeles ordentlig.
 
Hell sausen over i formen, den skal dekke nesten alt som ligger i formen, spe på med fløte hvis det blir for lite. Topp med ost for at ikke paprikaen skal brennes.
 
Stekes på 200 grader i forvarmet ovn i ca 45 minutter (ta ut en filet av formen og del den i to for å sjekke om den er gjennomstekt)
 
Serveres med litt god ris til.

Sendt inn av Marta Mathisen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her