Marinert svinefilet

Ingredienser
ca 1 kg svinefilet
1 liter vann
3 kjøttbuljongterninger
4 laurbærblad
5 fedd hvitløk
10 hele sorte pepperkorn

Marinade:
4 ss saft av presset sitron
2 ts finrevet sitronskall
2 dl olivenolje
1 1/2 dl buljong fra kjøttet
3 fedd hakket hvitløk
2 ss Dijonsennep
salt og pepper
1 dl fersk hakket basilikum
5 ss fersk hakket mynte

Fremgangsmåte

Renskjær kjøttet. Kok opp vann, buljongterninger, laurbærblad, hvitløk og pepper og legg kjøttet nedi.
La det trekke (ca 85 grader) under lokk i ca 20 min. Snu kjøttet et par ganger under trekketiden.

Avkjøl kjøttet i buljongen.

Når avkjølt sett kaldt i kjøleskap natten over.
-kan også marineres rå og stekes på panne/i ovn

Neste dag:
Bland sammen ingrediensene til marinaden.
Skjær det kalde kjøttet i skiver og legg kjøttet takstensvis på et serveringsfat.
Hell over halvparten av marinaden.
Dekk til og la kjøttet stå og trekke smak av marinaden 1-2 timer.
Server resten av marinaden til kjøttet.
Server med salt og ris, poteter eller brød.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her