- Rucculapesto: Bland olje, ruccolasalat, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en foodprocessor/blender.
- Tilsett salt og pepper. Kutt sjalottløken fint og stek den lett i panna med litt olje.
- Tilsett tomater skåret i terninger og la steke noen minutter. Ta det av platen og bland med pestoen til jevn masse.
- Pasta: Kok opp liter vann, tilsett salt og kok pastaen i 9 minutter. Hell av vannet og rør inn litt extra virgin olivenolje.
- Topp pastaen med kokte reker og blåskjell samt litt frisk timian. Server pestoen ved siden av.
Tips: For å variere kan du erstatte pinjekjernene med lik mengde mandler eller andre nøtter. Strør du litt revet parmesanost over den ferdige retten, ser den mer innbydende ut samtidig som du høyner smaken.
Se våre andre pastaoppskrifter
Her er alt du behøver å vite om pasta i alle mulig former