- Del bein i mindre stykker.
- Vask og skrell grønnsakene. Del dem i grove biter.
- Ha bein og grønnsaker i en kjele og tilsett kaldt vann. Ha i salt, pepper og laurbærblad.
- Kok opp og la det hele småkoke i opptil 5 timer. Skum av underveis, for å få en klar kraft. Sil tilslutt kraften gjennom et klede.
Gir 2 ½ liter ferdig kraft.
Tips: Ta gjerne vare på avskjær fra grønnsaker, stilker av persille og løkskall og benytt det i kraftkokingen. Oksehaler er perfekt til kraftkoking.
Til hverdags bruker vi stort sett buljongpulver eller terninger, men til fest og selskap er det lov å gjøre seg litt mer flid. Egenkokt kraft er noe helt spesielt! Her får du smaker og fylde som du ikke finner andre steder. Lag en stor porsjon og frys ned i begre eller i isterningsposer.
Her finner du flere oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig