- Skjær lutefisken i porsjonsstykker og dryss dem godt med salt. La dem ligge i 30-60 minutter.
- Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.
- Dekk langpannen med aluminiumsfolie og damp fisken i ovnen ved 200 grader til den er gjennomkokt (ca. 30-40 minutter).
- Linsene:
Kok linsene møre i vann med sjalottløk. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd. - Koketiden er likevel ikke mer enn 20-25 minutter. Sil overflødig kokevann fra.
- Sprøstek baconet og bland det i linsene, smak til med salt og pepper.
- Sennepssaus:
Fres løk i olje i 1-2 minutter. Tilsett sennep og rør om. - Rør inn aprikoser, hell på fiskekraft og fløte la sausen småsurre i ca. 20 minutter. Smak den til med salt og pepper og jevn eventuelt lett med maizenna.
- Server lutefisken nykokt og rykende varm med linser, saus og gode poteter.
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene