Lun potetsalat

Ingredienser
5-6 poteter
5-6 skiver westfalerskinke/spekeskinke i tynne skiver
2 ss bladpersille-dressing:
1/4 rødløk
1 ss vineddik/balsamico
1 ts karve
1 ss rømme
1 ss sterk sennep
½ dl olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skrubb potetene godt med en børste, og kok dem med skallet på til de er møre. Mens potetene koker, lager du dressingen. Når potetene er ferdig kokt, slår du av vannet og skjærer dem opp i ca. 1 cm tykke skiver. Legg potetene i en stor bolle. Pisk dressingen noen sekunder, og hell den over de varme potetene.

Skjær skinken i ca. 1 cm brede strimler. Finhakk bladpersillen. Rør inn skinken og 3/4 av persillen i salaten. Legg salaten på et serveringsfat, og strø over resten av persillen.
Finhakk rødløk. Ha rødløk, eddik, karve, rømme og sennep i en bolle. Bland godt. Pisk inn olje slik at dressingen blandes godt og blir tykkere. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Michelle Yvonne Scott

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her