Smelt smøret i en stor stekepanne med høye kanter og brun kjøttet på alle sider. Stek kjøttet i porsjoner og overfør til et stort fat.
Tilsett løk og gulrøtter i stekepannen og stek til de begynner å mykne.
Ha kjøttet tilbake i pannen, tilsett kraften og eventuelt 1 ss hvetemel for å jevne sausen, tomatpuré og sukker.
Kok opp og skru ned varmen slik at gryten småkoker. Tilsett poteter, øl eller vin og bouquet garni.
La gryten småkoke i 1-1½ time, eller til kjøttet er kokt. Men ikke lenger for da moser grønnsakene seg for mye og det blir lapskaus.
I løpet av koketiden tilsettes tabasco, og smak til med salt og pepper til slutt. Server med godt brød og gjerne en grønn salat.
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Hentet fra den utradisjonelle kjendiskokeboken Recipes for Life, utgitt av Weisfeld Foundation ved ekteparet Gerald og Vera Weisfeld som bruker alle inntektene uavkortet til veldedig arbeid av typen hjelp til selvhjelp