Start med å dele torskestykket i to passe stykker. Du kan godt beholde skinnet på. Legg stykkene i en ildfast form. Sett til side.
Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
Del nøttene i to og legg dem i en ildfast skål. La disse riste i ovnen i ca 10 minutter. Gni av det brune skinnet på nøttene når du tar dem ut av ovnen.
Legg spekeskinkeskivene på et bakepapir og stek sprø i ovnen. Dette tar ca 5 minutter, men følg med slik at de ikke brenner seg.
Vask potetene og del dem i 1 cm tykke skiver. Behold skallet på. Forkok dem i saltet vann. Hell av vannet og la fuktigheten dampe bort.
Rens kantarellene og stek dem i 1 ss smør og sukker. Strø litt salt og pepper over, samt 1 ts hakket timian. Stek til de er gylne. Ha nøttene i og bland. Sett til side.
Stek potetskivene i litt smør i pannen.
Skjær kålen i tynne strimler og skyll dem. Varm en gryte med 2 ss smør og surr kålen noen minutter sammen litt salt og pepper. Det skal være krønsj i kålen, så ikke varmebehandle den for lenge.
Sett torskestykkene i ovnen i ca 10 minutter. Dra av skinnet når fisken er ferdig og anrett med potetskiver og kål i bunnen, så fisken, spekeskinkeskive på toppen og sopp og nøtter rundt. Ha noen timianblader på retten til pynt.
Kokkens kommentar:
Denne torskeretten tar under en halv time å lage. Den har deilig salt fra spekeskinken, sødme fra kålen og potetene og høstlig tilbehør som kantareller og ristede hasselnøtter. Dette er en frisk og deilig måte å spise torsk på, som du garantert vil like.
Jeg valgte lettsaltet torsk fordi den er litt "fastere i fisken" og har en lett saltsmak, men fremdeles myk og deilig i kjøttet.
Til dette drakk vi en herlig, avkjølt Fleurie. Den fungerte kjempegodt.
Oppskriften er et bidrag til NM for amatørkokk 2015
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig