Lekre snitter

Ingredienser
Ingredienser:
Snitter med røkt ørret:
2 skiver loff / fint brød
smør
Ca 200 g røkt ørret
1 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ss finhakket vårløk
ev 1 ts finhakket kapers
salt, pepper
presset sitron
salat

Snitter med roastbiff:
2 skiver rugbrød eller halvgrovt brød
smør
4 skiver roastbiff
sylteagurk
remulade ( se tips)
stekt løk
salat
Tips:
Remulade:
2-3 ss majones, 1 ss hakket sylteagurk, 1 ts hakket kapers, 1-2 ts presset sitronsaft, ¼ ts karri. Bland sammen og la sausen stå og trekke smak ca 1 time.

Toast Skagen:
2 skiver loff
smør
ca 125 g rensede reker
½ dl majones
1 ss hakket dill
rogn
sitron

Snitter med paté / leverpostei
2 skiver halvgrovt brød eller rugbrød
smør
paté eller leverpostei
2 ?4 skiver bacon
2-3 sjampinjong i skiver
sylteagurk
salat


Beskrivelse
Ørret:
Skjær ev skorpen av skivene og del hver skiver i to på tvers eller stikk ut små runde smørbrød.
Brødet kan ev ristes lett i panne / brødrister.
Behold 4 skiver ørret, finhakk resten.
Bland sammen majones og creme fraiche. Tilsett finhakket vårløk, kapres, laks i terninger og smak til med salt, pepper og sitron.
Legg ørretsalat på skivene legg over skiver av ørret og pynt med salat .

Roastbiff:
Fremgangsmåte som snitter med røkt ørret

Toast Skagen:
Fremgangsmåte som snitter med ørret.
Behold 8-12 reker hele , grovhakk resten og bland med majones og dill. Anrett på loffsnitter og pynt med hele reker, rogn , sitron og dill

Patè eller leverpostei:
Fremgangsmåte som røkt ørret.
Sprøstek bacon og legg på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.
Stek sopp i skiver.
Legg salat på skivene , legg over skiver av paté / leverpostei pg leg over bacon, stekt sopp og sylteagurk.

Fremgangsmåte

Se over.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her