- Varm opp olje i en vid stekepanne og brun brystet på alle sider.
- Overfør til en ildfast form og gni inn urtekrydderet som du har blandet på forhånd.
- Sett steketermometer i den tykkeste delen av brystet.
- Hell hvitvin/vann i formen og stek i ovnen som er stilt inn på 100 grader i til sammen 1 ½ time pr kilo eller til termometeret viser en kjernetemperatur på 70-72 grader.
- Ta ut brystet og skrap pannen slik at du får med alle de innkokte smakene, hell gjerne på litt mer vann.
- Sil stekesjyen slik at den blir klar. La brystet hvile i minst 15 minutter. Skjær det i skiver på ca ½ cm.
Rotmosen:
- Skrell rotgrønnsakene og skjær i terninger. Hell på vann og kok til møre.
- Hell av kokevannet og bruk det til å spe med sammen med melk.
- Bruk en potetstapper til å oppnå en litt grov konsistens.
- Hvis du vil ha den helt jevn, kan du bruke stavmikser.
- Rør inn smøret samt finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Server med stekesjy samt rotstappe og en blandet grønn salat.
Her finner du alle oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig