- Pastinakkrem:
- Skrell pastinakken og kutt den i terninger, legges i en kjele og melk helles over slik av pastinakken dekkes, kok den til den er godt mør og sil av melken.
- Kjøres i blender med crème fraiche til den blir fløyelsmyk, justeres med fløte dersom den blir i tykk. Smakes til med sitronjuice og salt.
Lammepølse: - Kutt kjøtt og lardo i terninger og dryss over saltet, sett kjøttet på frys en liten stund slik at det blir skikkelig kaldt. Rist fennikel og koriander i en tørr panne og knus krydderene i morter med hvitløken.
- Kjør kjøttet gjennom kvern to ganger, ha det så over i bolle med is under og egget røres inn for hånd. Smakes til med krydderene og finkuttet persille eventuelt mer salt om nødvendig.
- Fylles i tarmen og knakkes i passende størrelse, ca. 5 cm. Legges i kald panne med hvitløk, klaret smør og timian og stekes forsiktig.
- Appelsinsaus:
- Sviss løken lett i en panne, hell over appelsinjuicen og reduser ned juicen til 1/3, husk å skumme av underveis slik at du får en blank og fin saus. Ha i soya og sukker dersom det er nødvendig og rør inn smøret på svak varme.