Ha rikelig med salt på kyllinglårene og la dem ligge i kjøleskap 5-6 timer. Skyll av saltet i rennende vann.
Legg lårene med pepperkorn, timian hvitløkfedd og andefett i en kjele og kok på svak varme, helst ved 70 grader i ca 1 time til lårene er møre. Her kan du også sette gryten inn i stekeovnen og sette den på 75 grader, beregn da noe lenger tid.
Stek eller grill lårene før servering slik at de får en fin, sprø stekeskorpe.
Kok poteter møre. Sil fra vannet og miks til en puré med fløte og urter. Smak til med salt og pepper.
Ha over vin, kraft og fløte og kok i 20 min. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Servér kyllingconfit med potet-/urtepuré, saus og sitron.
Servér med tomat i skiver som er marinert i vinaigrette og lagt lagvis med friske urter og småsalat.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig