- Ovnen settes på 225 grader.
- Legg den klargjorte kyllingen i en ildfast form.
- La kyllingen først steke i ca. 10 min.
- Ta den ut av ovnen og skru ned varmen til 190 grader.
- Legg en stor smørklatt på toppen.
- Blant olje med rosmarin, paprika, pepper og salt.
- Hell over kyllingen.
- Hell hvitvin/vann i formen.
- Sett kyllingen i ovnen igjen. Etter ytterligere ca. 10 min. kan du legge nok en stor smørklatt på.
- Kyllingen er ferdig etter ca 1 time og 10 minutter, eller når klar kjøttsaft pipler ut.
- Saus med creme fraiche og rosmarin:
- Ta kyllingen ut av formen og skrap sjyen over i en kjele ved hjelp av en slikkepott.
- Tilsett creme fraiche og soyasaus i kjelen.
- Kok opp og la trekke til smakene har satt seg.
- Smak evt til med pepper.
- Hold sausen varm.
- Skjær opp kyllingen og server med sausen oppå, samt en frisk salat ris eller poteter ved siden av.