Kylling i sider

Fremgangsmåte

Bretagne er ikke bare kjent for sider. Området er også kjent for kvalitetsfjærkre og økt svineproduksjon har ikke ødelagt fjærkreavlen. Mange oppdrettere har et godt renommé med produkter som har høstet flere utmerkelser. Noen kyllingraser er spesielle for området, og i den senere tid har en avlet fram gamle raser som for eksempel «Coq de Rennes».

Skjær kyllingen i 8 biter (bryst og lår deles i to). Dampkok blomkålen og artisjokken. Plukk bladene av artisjokken, men behold stammen. Ta en sautépanne og brun kyllingbitene i smør. Sale og pepre. Stek til smøret har trukket inn i kjøttet og hell over sideren. Kok inn sideren til det halve og ha i crème fraîche. Småkok i 20 minutter over svak varme.

Skrell eplene og form eplebitene som kuler. Gjør det samme med artisjokkstammen. Del opp blomkålen og legg det hele i pannen sammen med kyllingen. Gi retten et oppkok sammen med semulegryn i 15 minutter. Lag krutonger av brødsmulene og stek dem gylne i smør.

Serveringstips:  Legg kyllingbitene på et fat. Hell sausen over kjøttet. Dandér med epler, grønnsaker og krutonger.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her