Stek hakket løk, hvitløk og poteter i biter i olje i en stor kjele. Hell på buljong, kok opp og la koke i ca. 10 minutter eller til potetene er møre.
Legg i revet gulrot, renset purre og hakket chili. Kok opp igjen og kok i 5 minutter.
Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
Varm brødet i en brødrister eller stekeovn noen minutter. Del brødet i to.
Smør tomatpuré på brødet som er delt i to. Fordel løkblandingen på brødet og server til suppen.
Fordel suppen i skåler og legg i reker og gjerne noen blader kruspersille.
Tips: Ha gjerne litt rømme i suppen.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig