Forvarm ovnen til 150°C
Bland havregryn med vann og la trekke i minst 30 minutter.
Lag granolaen ved å smelte kokosnøttolje, lønnesirup og salt i en kjele over medium varme. Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og hell den varme sirupsblandingen over og spre ut på et bakebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 15 minutter.
Lag grøt ved å varme de bløtlagte havregrynene i en kjele med melk, krydder og salt. Kok opp over medium varme, under konstant omrøring, til du har havregrøt. Ca 3-4 minutter.
Fordel grøten på fire serveringsboller. Topp ned hasselnøtt granola, pærer, gresk yoghurt og lønnesirup.
Tips:
Legg gjerne havregryn i bløt natten over. Da har du nydelig grøt i ekspressfart
Du finner flere oppskrifter på julegrøt her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig