Kokke-Lises pasta med ferske tomater og kapers!

Ingredienser
500 g pasta etter ønske
1 løk, hakket
2-3 hvitløkfedd, hakket
1 kg gode modne tomater
1 tørket rød chili, knust
2-3 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
2 ts sukker
1 1/4 dl matfløte
ca. 100 g kapers
salt
1 liten bunt basilikum, mynte eller bladpersille
fersk mozarella eller revet parmesan til servering

Grov pesto med mandler:
1 stor bunt basilikum
3-4 hvitløkfedd, hakket
150 g skållede mandler, hakket
ca. 1 1/2 dl olivenolje
ca. 2 ts salt
kvernet pepper

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk med olivenolje i en kasserolle. Løken skal bli myk men skal ikke få farge. Tilsett tomater delt i fire, og la det hele putre i 20 minutter. Kjør sausen med en stavmikser og ha i sukker og balsamicoeddik. Smak til med salt og chilipepper og tilsett matfløten. Kok pastaen i rikelig med saltet vann og la den renne av seg i et dørslag. Bland sammen pasta, kapers og basilikum og server med ost. Ristet brød med grov pesto smaker godt til.

Grov pesto med mandler:
Bland sammen basilikum, hvitløk og salt i en morter, eller kjør alt sammen i en hurtigmikser til en grov masse. Tilsett så mandler og rør det godt sammen til en jevn masse. Ha alt over i en bolle og visp oljen inn i blandingen litt etter litt. Smak pestoen til med pepper.


Tips:
Tilsett rester av bacon (stekt), kokt skinke, skinkestek, medisterpølse, salami eller annet i pastaen, oliven kan du også ha i. Får du ikke tak i tørket chili kan du smake sausen til med litt kajennepepper eller chilipulver.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her