Kokett krokett med klippfisk
Wenche Gerhardsen

Kokett krokett med klippfisk

Disse krokettene smaker fantastisk godt. Klippfisken passer perfekt som innmaten rund den sprø skorpen. Masse annet godt skal også inni.

Fremgangsmåte

Klippfisken må vannes ut i minst ett døgn (avhengig av type klippfisk). Den skal gi en lett, behagelig salt smak. Smak på den før du lager til retten.

Kok opp vann, la fisken trekke i 10 min. I mellomtiden lager du hvit saus av smør, mel og melk. Varm gjerne opp melken før du sper den i en blanding av mel og smør, rør konstant. Sausen skal være ganske tjukk. La sausen koke i ca. 5 min med langpepper, pepper, muskatnøtt og tørket småreke. Ta sausen vekk fra platen.

Rens klippfisken helt ren for bein. Riv fisken i småbiter og ha i den ferdige sausen. Smak til med sitronsaft og evt. mer pepper. Ha til slutt i 2 ss hakket gressløk. Resten av gressløken drysser du over en salat av norske tomater, skjærgårdsløk, og god olivenolje.

Ha fiskeblandingen i en grunn plastboks med lokk og sette i fryseren i ca. 2-3 timer, til den har blitt stiv nok til å lage små boller av. Vend hver bolle i pisket egg og deretter i brødrasp.

Varm oljen i en gryte med dørslag (aspargesgryter egner seg godt). Legg forsiktig bollene (ikke for mange av gangen) i den varme oljen. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke en trepinne oppi. Bobler det rundt den, er oljen klar til bruk. Krokettene skal være gyldne, ikke brune.

Tips:
Server med salat som en deilig sommermiddag i seg selv, eller server færre kroketter som en forrett.
Drikkefølge: En frisk øl av typen Saison funker utmerket til denne lett salte og fyldige retten.

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Wenche Gerhardsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her