Klissekake med kokostosca i langpanne
Foto: Mats Widén

Klissekake med kokostosca i langpanne

Mudcake, sølekake eller klissekake. Kjært barn og så videre. Her er i alle fall oppskriften på det som kan bli din nye favoritt.

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg og brun farin. Tilsett smør, kakao, vaniljesukker og salt, og visp til en jevn røre.
  2. Bland i melet. Hell røren på et smurt bakepapir i en langpanne 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  3. Bland imens sammen ingrediensene til toscaen i en kasserolle, og la småkoke under omrøring i 5 minutter.
  4. Fordel røren på kaken, og stek i ytterligere 10 minutter.
  5. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg rutene i en boks med papir mellom hvert lag. Rutene egner seg godt til frysing.
Tips:
Liker du ikke kokos, kan du erstatte det med revne mandler eller finhakkete hasselnøtter.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her