- Gni lammelåret godt inn med krydder og hvitløk.
- Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form.
- Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet.
- Stek ved 125°C i ca 2 timer.
- Når steketermometeret viser 70°C er steken rosa, når det viser 76°C er den gjennomstekt.
- La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
- Imens lager du saus av stekesjyen. Kok opp sjyen fra pannen med rødvin og soyasaus.
- La koke i 10-15 minutter.
- Pisk inn maizenna rørt ut i kaldt vann.
- Smak til med salt og pepper.
Serveres med fløtegratinerte poteter eller stekte potetbåter, sukkererter, gulrøttene fra stekingen, sopp og hakket persille.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam