Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas
Foto: Astrid Hals

Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas

Slik smaker kjøttbollene i India, nærmere bestemt i Kashmir. Deilige kryddere får deg til å drømme.

Fremgangsmåte

Yoghurtdressing (raita):
  1. Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet (bruk et klede).
  2. Vask og skjær vårløk i tynne skiver.
  3. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk den.
  4. Bland alt inn i yoghurten.
  5. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet mens du lager kofte, ca. 30 minutter.
Kofte:
  1. I en bolle blander du lammekjøttdeigen med ingefær, karve, koriander, malt nellik, malt kanel, malt muskat, svart pepper, chillipepper, salt og tre spisekjeer yoghurt.
  2. Fukt hendene med kald vann og form 12 avlange, pølselignende emner, ca. 2-3 cm tykke.
  3. Varm oljen i en stor stekepanne, ha i hel kanel, nellik, laurbærblad og kardemomme og rør om i noen sekunder.
  4. Ha i alle koftene og brun dem.
  5. Pisk resten av yoghurten sammen med det varme vannet. Hell dette over koftene og kok opp alt sammen.
  6. Sett på lokk, skru ned varmen og la det trekke i en halv time. Hvert 7-8 minutt snur du koftene forsiktig.
  7. Etter en halv time skal ingen væske, unntatt oljen, være igjen i stekepannen. Om det skulle være væske igjen, skru opp varmen og kok væsken inn. Når koftene er ferdig tas de ut av pannen.

Serveres med brød, gjerne nanbrød, eller ris og salat, tomat, paprika og løk og raita.

Lam fra Asia og Midtøsten

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her