Det er meget viktig å være helt nøye.
Begynn å male fisken med løken, og ta potetene til slutt så kverna renses. Begynn å spe sakte. Det skal ta minst 15 min før all væsken er ispedd, og det skal være god fart på miksmasteren.
Unngå varmgang i deigen. Stopp heller maskinen innimellom speingen.
La melken sildre mens maskinen går, ca 1 dl ad gangen. Krydre. Det er viktig å få i saltet tidlig pga væskebinding i deigen.
La maskinen gå noen minutter, så litt melk igjen. Dryss i buljong og muskat, så litt melk igjen. La deigen blandes godt i noen minutter før neste speing. Viktig for godt resultat.
Dryss så i pepper og potetmel (hvis du ikke har blandet potetmelet i melka). Potetmelet drysses da i samtidig som melka spes i.
La deigen gå 2-3 minutter igjen, litt melk, la deigen gå 1 min, ha kraften eller gelantinet i like sakte som melka spes i.
La deigen blande seg skikkelig før du har i eggene, ett ad gangen. Bruk litt mindre fart så de ikke "skvetter" ut igjen, ha så melka. Bland alt godt, og lag ei prøvekake i god varm stekepanne med olje eller fett.
Til 2,5 kg torskefilét går det 1,5 l væske
Til 2,5 kg kolje går det 1,8 l væske
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Se våre andre oppskrifter på fiskekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig