- Lag bolledeig: Smelt smør og ha i melk.
- Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
- Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen.
- Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
- Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
- Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en centimeter tykk og ca. 40–50 cm bred leiv.
- Smør smør på 2/3 deler av leiven.
- Dryss sukker og kanel over smøret.
- Brett den usmurte delen av deigen over midtdelen av deigen, og til slutt den siste smurte delen over der igjen.
- Da får du deigen i tre høyder smurt med smør, sukker og kanel imellom.
- Smør en kakeform (24 diameter) godt.
- Skjær deigen på tvers i 3 cm brede remser.
- Knyt remsene til kanelboller og sett dem i kakeformen.
- Fyll formen med kanelboller i en jevn avstand på ca. 1–2 cm.
- Sett til ett erheving i 30 minutt er eller til bollene har dobbel størrelse.
- Pensle forsiktig med sammenvispet egg, og dryss perlesukker på toppen av kaken.
- Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 35–40 minutt er. Avkjøl på rist.