- Ha salt, pepper og egg i en bolle sammen med karbonadedeigen, og rør lett sammen.
- Krydderurteblanding:
- Finhakk løk, hvitløk, persille og salvie. Bland inn strøkavring, salt og pepper.
- Rør til jevn masse. Form små karbonader/flate boller med en spiseskje.
- Vend karbonadene i vispet egg og så i krydderurteblandingen.
- Varm smør og olje i en panne og stek karbonadene gylne på middels varme, ca. 3 minutter på hver side.
- Kok pasta knapt al dente. Hell av kokevannet men ta vare på litt til å spe sausen med.
- Tilsett olje, chili og tomatpurei kjelen. La blandingen frese sammen med pastaen.
- Hell fløte og revet ost over. Spe med kokevannet.
- La dette surre ca. 5 minutter.
- Server karbonadene oppå pastaen med et dryss av finhakkede urter.
Lyst til å lage andre typer karbonader finner du mange oppskrifter her