- Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene.
- Forvell dem i 1-2 minutter i kokende vann. Ta dem opp og tørk dem.
- Om du bruker kyllingfilet, skjærer den i små biter.
- Rør sammen kylling, ost, kokt ris, persille/dill og krydre med muskat, salt og kvernet pepper.
- Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet.
- Bind gjerne rulettene opp med litt hyssing.
- Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele.
- Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter.
- Saus:
- Sil av kokekraften til saus, kok den opp med hvitløk og la trekke noen minutter.
- Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
- Server kålrulettene med dill, vårløk/gressløk, saus og kokte poteter.
Se våre andre oppskrifter på kålruletter