Kalkunsatay med couscous
Matprat.no

Kalkunsatay med couscous

Slik blir selv nøytralt smakende kalkunkjøtt en fest i munnen.

Fremgangsmåte

Bløtlegg trepinnenen en halv time før bruk.

Marinade/saus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell ingefær og finhakk den. Skjær vårløk i ringer og hakk dem fint. Varm olje med kokos i pannen. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og vårløk. Fres det under omrøring over noen minutter ved svak varme. Tilsett tabasco, kokosmelk og sukker. Kok opp under omrøring. Kjør alt raskt sammen i en matprosessor.

Tre kalkunstrimler på trespydene. Legg dem i en form. Hell marinaden over. Snu og vend så alt blir dekket. La det stå kaldt natten over.

Før steking tørkes noe av marinaden bort. Legg spydene på en oljet rist over langpannen øverst i stekeovnen. Stek ved 250 °C eller under grillen noen minutter på hver side.

Couscous:
Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. La dem svelle noen minutter. Fres løk og krydder i smøret og bland det inn i couscosen. Dryss over korinter og pynt med litt rødløk.

Server varme kalkunspyd med couscousen og resten av marinaden som saus.

Se våre andre oppskrifter med kalkunfilet

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her